Alexander Molev
Beeldhouwer uit Sint Petersburg
 
Volgend jaar is het 300 jaar geleden dat de stad Sint Petersburg door Peter de Grote werd gesticht. Deze historische datum zal door de bijzondere betrekkingen die Nederland met deze tweede hoofdstad van Rusland onderhoudt, ook in ons land op feestelijke wijze worden herdacht.
De beeldhouwer Alexander Molev, prijswinnaar van de grote tentoonstelling Venster op Nederland; impressies van beeldende kunstenaars uit Sint Petersburg (1997), heeft voor deze bijzondere gelegenheid in opdracht van Galerie Lilja Zakirova zijn Schaatser in porselein uitgevoerd (oplage 100, waarde € 145,-). Elke sculptuur is door de kunstenaar gesigneerd en genummerd.
 
Omdat Galerie Lilja Zakirova samen met U, haar publiek, ook een steentje bijdraagt aan de culturele betrekkingen tussen onze twee landen, wil ik, als galeriste, in de eerste plaats dit exclusieve beeld als primeur aan mijn dierbare klanten aanbieden. Om de aankomende feestelijke periode van cadeautjes en verrassingen en van ons geloof in het wonder aan te kondigen, zullen tevens de eerste vijf exemplaren verloot worden!
 
U bent van harte welkom op zondag 1 december om 15.00 uur voor de opening van de expositie van Nicolai Polissky èn voor deze speelse loterij.
 
Deze middag schenken wij glühwein.
Ik verheug mij op uw komst.
 
Lilja Zakirova
 
Foto: Hans van Ommeren


Terug naar vorige pagina
z