Uitnodiging voor een muzikale avond
“De Schilderijententoonstelling”
op zaterdag 3 juni en 10 juni 2006 met
Anastasya Melioranskaya, piano
Sjeng Scheijen, spreker

 
  

Galerie Lilja Zakirova nodigt u uit voor een bijzonder themaconcert: een alternerend samenspel van een meesterlijke uitvoering van Modest Moessorgski’s “Schilderijententoonstelling” gespeeld door Anastasya Melioranskaya en een gepassioneerde uitleg van drs. Sjeng Scheijen (slavist en samensteller van de exposities ‘Ilja Repin’, ‘Russisch Landschap’ en ‘In dienst van Diaghilev’) over de historische achtergronden van deze beeldende pianocyclus.
 
Anastasya Melioranskaya, recent afgestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam en Sint Petersburg, komt voor dit concert speciaal overgevlogen vanuit Rusland.
 
De brede historische context van deze compositie geeft Sjeng Scheijen de ruimte om zijn lezing rijk geïllustreerd uit te diepen met een geprojecteerde serie portretten van Ilja Repin.
 
De schilderijen van de geliefde kunstenaars van de galerie (Sergej Rimoshevski, Anwar Abdoullaev, Natalya Zaloznaya, Masha Trebukova, Hakim Tourdiev) en een kleine selectie van Sociaal Realisme zullen de tentoonstelling visueel omlijsten.
 
Omdat de belangstelling groot lijkt te zijn, zal op 10 juni het programma nogmaals gepresenteerd worden. Gezien de beperkte ruimte van de galerie, zou ik u vriendelijk willen verzoeken tijdig voor een van deze avonden te reserveren. U kunt dit per e-mail of telefonisch (0416 – 661830) doen. De aanvang is om 19.30 uur en de entree bedraagt € 25,=.
 
Bent u een liefhebber van muziek, beeldende kunst en, net als Moessorgski, een goed glas wijn, dan zie ik u op 3 of 10 juni!
 
Lilja Zakirova
 
Galerie Lilja Zakirova, Engstraat 6, 5256 BD Heusden
 

 


 
z