Boekpresentatie: Olga Tielkes – Истории страны Рембрандта (Verhalen van het land van Rembrandt)

Uitnodiging

Presentatie van het nieuwe boek door Olga Tielkes “Истории страны Рембрандта”
om 16 uur, op zaterdag 19 januari 2019

Beste vrienden,

Hierbij nodig ik u uit om op zaterdag 19 januari om 16:00 uur aanwezig te zijn bij de presentatie ( korte lezing en signeersessie)  van het boek van Olga Tielkes:

“De verhalen van het land van Rembrandt” is de geschiedenis van de vorming van de Republiek der Verenigde Provinciën, verteld door de levens van mensen afgebeeld door de grote Nederlandse kunstenaar. De auteur is gefascineerd door de politieke en religieuze strijd, over het debat over het onderwerp van predestinatie, over handel met de vijand, over de huwelijken van de zonen van stadhouders met Engelse prinsessen en de Anglo-Nederlandse oorlogen. De lezer zal ook leren over verschillende aspecten van het dagelijks leven: waar waren de Nederlanders ziek van en hoe werden ze behandeld, wie studeerde aan de universiteit en wat, hoe het proces om gekozen te worden in de gemeenteraad verloopt, waar de Nederlandse toeristen naartoe reisden en wat hen interesseerde. Hij zal ook kennis maken met de portretten van Rembrandt, opgeslagen in westerse collecties en daarom minder bekend dan de schilderijen van de kunstenaar in Russische musea.

Olga Tielkes (1955) – Letterkundige, voormalig docent aan de Universiteit van Amsterdam, auteur van meerdere publicaties en vertaler.

We hopen dat een interessante conversatie, een signeersessie, de tentoonstelling “Die Winterreise” in de galerie en zelfs een wandeling door Heusden een aangename aanvulling zullen zijn op de “Истории страны Рембрандта”.

Tot binnenkort, Lilja Zakirova

Let Op! De voertaal op deze dag is Russisch!
RSVP tot 15 januari 2019

Novoje literaturnoje obozrenije, 1048 blz., gebonden, 2018, ISBN 9785444807316, 2018

165 x 240 мм. Твердый переплёт. 1048 с.

Стоимость в Нидерландах:  € 59,95 (tijdens boekpresentatie graag contante betaling, er is geen pin mogelijkheid)

Tielkes, Olga. Тилкес, О. Novoje literaturnoje obozrenije, 1048 blz., gebonden, 2018, ISBN 9785444807316